NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Steun het milieu en investeer in de duurzaamheid van je woning

2 Minuten lezen

Het milieu verslechtert door toedoen van de mens, teveel energie gebruiken vervuild het milieu en heeft ernstige gevolgen voor de natuur en de dieren. Om het milieu te verbeteren kun je twee dingen doen, namelijk zuiniger leven en investeren in je woning. In deze blog lees je welke investeringen je zou kunnen doen en wat de voordelen daarvan zijn. Verder is het mogelijk om bij VvE Almere al je werk uit te besteden omtrent je woning. Dit is met name handig als je beschikt over meerdere huizen waar je de verantwoordelijkheid over hebt, maar waarvoor je de administratie, financiële en secretariële en onderhoudstaken nauwelijks nog kan bolwerken.

Het laten isoleren van je woning

Isolatie is de eerste stap naar een duurzame woning. Het laten isoleren van je woning heeft enorm veel voordelen. Zo gaat je wooncomfort omhoog en geniet je altijd van een lekker binnenklimaat. Daarnaast is het goed voor het milieu, bespaar je kosten en gaat de waarde van je woning omhoog door isolatie. Je hebt meerdere isolatiewerkzaamheden waar je uit kan kiezen, zo heb je onder andere muur, raam, vloer en dakisolatie. Combineer je twee van deze werkzaamheden dan krijg je 20% korting op de totale investering, omdat dat een subsidieregeling is. De totale investeringskosten kun je binnen enkele jaren terugverdienen met de besparingen.

Kiezen voor zonne-energie

De laatste jaren kiezen steeds meer mensen in Nederland bewust voor zonne-energie. Een zonneboiler of zonnepanelen zijn goede lange termijn investeringen. Met name zonnepanelen leveren veel voordelen op, want je kunt er veel geld mee besparen en het is goed voor het milieu.

Zonnepanelen hebben een lange levensduur (ongeveer 25 jaar) en het investeringsbedrag kun je binnen tien jaar al terugverdienen door de jaarlijkse besparingen van enkele honderden euro’s.

Een warmtepomp aanschaffen voor je huis

Doordat veel mensen veel energie verspillen wordt het milieu ernstig vervuild. De broeikasgassen, zoals koolstofdioxide (CO2) vervuilen het milieu en deze CO2-uitstoot kan je verminderen. Een goede manier om dat te doen is door je oude op gas gestookte cv-ketel te vervangen door een warmtepomp. Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief van de cv-ketel. Het grote voordeel van een warmtepomp is dat die helemaal geen CO2-uitstoot. Financieel gezien is een warmtepomp niet de meest rendabele investeringen, maar je krijgt wel weer subsidie en je energielabel van je huis gaat omhoog, waardoor je woningwaarde stijgt.

De verbetering van het milieu

Met deze investeringen help je mee aan het verbeteren van het milieu. Betekent dit enorm veel voor je dan zou je zelfs kunnen overwegen om energieneutraal te gaan wonen. Mensen die energieneutraal wonen meten hun energie op met meetapparatuur en wekken minstens evenveel energie zelf op, dan dat ze gebruiken. Om energieneutraal te kunnen wonen, zou je de drie in deze blog genoemde investeringen moeten doen. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 12.000 huishoudens die zo leven, dus je zou echt niet de enige zijn!

Gerelateerde berichten
Besparen

Geldbesparende tips om uw huis deze winter te verwarmen

3 Minuten lezen
De winter kan voor velen van ons een moeilijke tijd zijn, omdat het koude weer en de kortere dagen kunnen leiden tot…
Besparen

Een goed moment om duurzamer te gaan leven

1 Minuten lezen
De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat we nog zuiniger moeten worden met onze bestedingen.Dat maakt de tijd wel geschikt om eens…
Besparen

Test bericht

1 Minuten lezen
Nam eget dui. Nulla neque dolor, sagittis eget, iaculis quis, molestie non, velit. Praesent venenatis metus at tortor pulvinar varius. Aliquam eu…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *