NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Tips om gemakkelijker te slapen

2 Minuten lezen
slaapkamer zolder

Wist je dat slapen enorm belangrijk is voor je gezondheid, je lichaam en je hersenen.

Slapen is net als eten, drinken en bijvoorbeeld seks, een eerste levensbehoefte. Van slaapgebrek worden we dikker en lelijker (denk aan je huid en wallen onder je ogen). In deze blog heb ik enkele goede tips voor je om makkelijk en dus beter te slapen en je gezondheid te verbeteren. Zo ook de boxspring 1 persoons.

Slaapritme

Wil je goed slapen, dan zul je ook een bepaalde discipline moeten hebben. Je kunt niet om twee uur naar bed, als de volgende ochtend om acht uur moet beginnen op je werk. Ik hou me zelf aan een slaapritme, een soort tijdschema. Ik ga namelijk elke avond om half elf naar bed en doe om elf uur het licht uit. Zo’n ritme is goed voor jou en ook voor je lichaam. 

Door bepaalde binnenverlichting te monteren kun je makkelijker je slaapritme vinden. Deze lampen worden bijvoorbeeld ’s ochtends langzaam helderder, waardoor je rustig wakker wordt. Ook heb je lampen die daglicht nabootsen, deze hebben effect op de stoffen die je aanmaakt. Mensen die last hebben van seizoensschommelingen hebben veel baat bij zo’n lamp.

Verminder koffie in de avond

Ben jij ook zo gek op koffie? Je bent niet enige, want op elk kantoor heb je wel een koffiezetapparaat. Een bakje koffie geeft je net dat beetje energie en wordt daarom ook vaak gezien als oppeppertje of opstarter. Dit komt doordat er cafeïne in koffie zit en dit geeft je een energie boost. In de avond is dit dus niet handig om te nemen, want je doet waarschijnlijk geen oog dicht. Andere dranken die ik in de avond af zou raden zijn dranken met alcohol en cola. In Cola zit ook cafeïne en alcohol is ook een stimulans drankje. Persoonlijk drink ik helemaal niet veel voor het slapen gaan, omdat ik niet wakker wil worden voor een noodzakelijk toiletbezoekje.

Een goed bed

Na een lange dag vol inspanningen heeft je lichaam rust nodig en dus ga je lekker naar bed, het liefst op een boxspring 1 persoons als je alleen bent.  Je bed en je kussens zijn er om ondersteuning te bieden. Heb je een goed bed dan is de kans groot dat je goed slaapt. Heb je een slecht bed dan is de kans dus groot dat je slecht slaapt.  Ik heb onlangs een elektrische verstelbare boxspring gekocht en ben hier super blij mee. De boxspring zorgt voor een perfecte houding en is lekker warm en zacht. Wil je comfortabel slapen, dan is de boxspring een echte aanrader. 

Neem slapen serieus

Je moet slapen echt als een serieuze bezigheid zien. We slapen een enorm groot deel van ons leven en het kan ernstige gevolgen voor je hebben, als je gedurende langere periodes niet goed slaapt.

In deze blog heb ik je enkele handige tips gegeven die je zou kunnen gaan gebruiken. Dus geen koffie, cola of alcohol meer in de avond en je moet proberen om een slaapritme te vinden. Mijn laatste tip was om voor een goed bed te zorgen. Een bed dat je goed ondersteunt en waarin je lekker tot rust kunt komen.

Gerelateerde berichten
Slapen

Dekbedden voor kinderen en volwassenen

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor zowel kinderen als volwassenen. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een belangrijke rol bij het…
Slapen

Tips voor onrustige slapers

6 Minuten lezen
Als u de hele nacht draait en keert, weet u hoe moeilijk het kan zijn om een goede nachtrust te krijgen. In…
Slapen

Zelf kiezen hoe je wakker wordt

2 Minuten lezen
Wekkers zijn er in vele soorten en maten. Zo is er voor iedereen wel een wekker te vinden die bij hem past….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *