NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Op deze manier kunt u een boxspring goed onderhouden

2 Minuten lezen
onderhouden van een boxspring

Wanneer u een grote uitgaven doet, wilt u natuurlijk dat dit product lang mee gaat. Zeker als het om een investering in voor uw huis gaat. Dit is bij een boxspring voor uw woning van https://www.boxspringgekte.nl/ natuurlijk niet anders. Naast dat het zonden is als het bed snel kapot is en niet meer bruikbaar is, is het ook belangrijk dat u het bed goed onderhoud om een goede nachtrust te behouden. Om u hierbij te helpen, vertellen wij u graag op welke manier u ervoor kunt zorgen dat uw nieuwe boxspring van Boxspring Gekte langer mee gaat.

De levensduur van een boxspring 

Over het algemeen gaan boxsprings vele jaren mee in een normaal huishouden. U kunt ervan uitgaan dat een dit tussen de 20 en 25 jaar is, genoeg om een lange termijn investering te zijn voor uw woning. Er wordt hier enkel gesproken over de poten, het onderstel en het hoofd- en voetenbord. Het matras moet u los zien van de boxspring. Een matras gaat namelijk maximaal 10 jaar mee. Hierna zijn de veren vaak versleten of overbelast, waardoor het minder bijdraagt aan een goede nachtrust.

U kunt de levensduur van een matras verlengen na elke nacht uw dekbed van het matras te halen, waardoor het matras kan luchten. Dit voorkomt schimmelvorming. Ook door het matras een aantal keer in het jaar om te draaien, kunt u de levensduur in huis verlengen. Door het matras te draaien worden de veren eens in de zoveel tijd ontlast. 

Schoonmaken van een boxspring

Het is belangrijk om u boxspring schoon te houden. In de eerste plaats is dit natuurlijk belangrijk voor uw gezondheid en de kwaliteit van de slaapkamer in huis. Zoals eerder vermeld, moet u dagelijks uw dekbed van het matras halen, zodat het matras kan luchten en het vocht eruit kan trekken.

Ook de boxspring zelf moet regelmatig schoongemaakt worden. Zo kunt u het bed stofvrij maken met een stofzuiger. Hierbij moet u wel opletten dat het uiteinde van de stofzuiger geen scherpe punten heeft. Dit kan namelijk een scheur veroorzaken in de bekleding. Gebruik bij voorkeur geen opzetstukken, enkel het uiteinde van de stang, zonder scherpe punten. Als u de boxspring wilt stofzuigen, moet dit op een laag vermogen. Dit voorkomt dat de stof van het bed gaat plooien. 

Houd rekening met de elektrisch verstelbare bodem 

Wanneer u een boxspring met een elektrisch verstelbare bodem in huis heeft, is het belangrijk om dit onderdeel ook goed te onderhouden. Dit kunt u al doen tijdens het gebruik. Wanneer u het hoofd of het voeteneinde omhoog of omlaag wilt doen, moet u niet op het bed zitten. Dit voorkomt dat het systeem overbelast wordt. Wanneer de scharnieren beginnen te piepen of te kraken, kunt u dit eenvoudig oplossen door bijvoorbeeld siliconenspray erop te spuiten of door het in te vetten.

Het systeem van de elektrische bodem zit verwerkt onder uw boxspring. Hier komt u zelf vaak niet, maar voor stof is dit een fijne plek. In principe is het systeem en de moor goed bestemd tegen stof. Toch is het aan te bevelen om deze plek goed stofvrij te houden om te voorkomen dat het toch het systeem kan beïnvloeden. 

Door gebruik te maken van deze onderhoudstips, zorgt u ervoor dat uw boxspring lang mee kan gaan en in goede conditie blijft. Dit voorkomt onnodige uitgaven aan uw woning en zorgt voor een betere nachtrust. 

Gerelateerde berichten
Algemeen

Huis in de verkoop

2 Minuten lezen
Mijn vrouw en ik waren ons al een tijdje aan het oriënteren om ons huis te gaan verkopen. We merken dat we…
Algemeen

Wat is het FSC-keurmerk?

2 Minuten lezen
Is jouw gevelbekleding van hout? Is het hout dat jij op jouw gevel hebt duurzaam en voorzien van een FSC keurmerk? FSC?…
Algemeen

GEP Regenwater en hoe bespaar je geld met water?

1 Minuten lezen
Iedereen wil rijk worden en GEP Regenwater kan hierbij helpen. Dit is namelijk een bedrijf dat op een duurzame manier slim omgaat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *