NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Een duurzame kerst met een houten kerstboom

3 Minuten lezen
houten kerstboom

Vind je duurzaamheid belangrijk en wens je met kerst dat de wereld een stukje mooier wordt? Ga dan voor een houten kerstboom dit jaar. Je hebt je misschien al eens afgevraagd of een kerstboom wel zo milieuvriendelijk is. Immers haal je voor een week of vier zo’n spar in huis, die daarna afgedankt bij de stort belandt. En dat terwijl het maar liefst tien jaar duurt voor zo’n boom een mooie lengte heeft bereikt. Nogal zonde, nietwaar? Een kunstkerstboom dan, is dat een duurzamer alternatief voor een klassieke kerstboom? Ook niet – deze gaat weliswaar langer mee dan een klassieke spar of den, maar sta eens stil bij de productie en de verwerking ervan. Kunstbomen worden namelijk doorgaans in China gemaakt, en moeten naar ons land vervoerd worden. De levensduur van zo’n kunstboom is een paar jaar, en bij de verwerking komen chemische stoffen vrij. Al met al niet direct een keuze die beter is voor het milieu dan een gekweekte boom uit de buitenlucht. Als duurzaam en volwaardig alternatief voor deze kerstbomen bestaat er sinds kort de houten kerstboom. Deze zijn milieubewust geproduceerd, met duurzaamheid als oogmerk. Zo’n originele houten kerstboom gaat generaties lang mee en bevat enkel natuurlijke materialen en stoffen. Dus wil je dit jaar een begin maken met een écht duurzame kerst, ga dan voor een creatieve en tijdloze kerstboom van hout. Deze gaan generaties lang mee, en je zult er veel plezier van hebben.

Leef je uit met een kerstboom van hout

Een houten kerstboom is een prachtig alternatief voor een klassieke boom of kunstboom. Naast het hierboven genoemde voordeel van de duurzaamheid van een kerstboom van hout, is het ook een absoluut plaatje om te zien. Het unieke ontwerp en natuurlijk de materiaalkeuze maken zo’n houten kerstboom een echte originele blikvanger. Bovendien is een kerstboom van hout makkelijk in elkaar te zetten en op te bergen. En ook niet geheel onbelangrijk: met een houten kerstboom heb je geen naalden, zand en beestjes meer op te ruimen. 

Ga voor een tijdloze houten kerstboom van Yelka 

Yelka is een eerste bekende producent van creatieve kerstbomen. Yelka heeft verschillende houten kerstbomen op de markt gebracht. Het ontwerp van al deze opties bestaat uit vernuftig onder elkaar geplaatste latjes. Deze latjes kun je zelf naar hartelust verstellen, zodat je een unieke boom krijgt. Je kunt deze creatieve houten kerstboom 3D maken, of geheel plat. Zo pas je met gemak de boom aan naar gelang jouw smaak, woonruimte of stemming. Het hout is afgewerkt met een natuurlijke olie, waardoor de kerstboom heel lang mooi blijft. De bomen van Yelka zijn daarnaast zo ontworpen dat ze tegen een stootje kunnen. Dit is handig in een huishouden vol kinderen en huisdieren; hoe vaak gaat deze combinatie met een sparreboom wel niet mis? Maar zo’n houten kerstboom is zeker ook geschikt in een bedrijfsruimte met veel doorloop of op een evenement. Een blikvanger is het zeker: deze boom zou in de woonbladen niet misstaan. De leuke kerstbomen van Yelka komen in verschillende uitvoeringen, in drie formaten en houtsoorten: eiken, walnoot en esdoorn. Je kunt deze bomen combineren met elke inrichting of woonstijl. Houd je de boom liever rustig, dan laat de versieringen achterwege. Ben je meer van een uitbundige kerst? Dan kun je houten kerstboom accessoires kopen die bij de boom passen. Of hang hem vol met je eigen persoonlijke versiering. Wat je ook doet, één ding staat vast: van de prachtige houten kunstwerkjes van Yelka zul je elke kerst weer genieten, generaties lang. 

Spira’s originele en creatieve houten kerstbomen

Een tweede producent van prachtige houten kerstbomen is Spira. Het originele aan Spira’s collectie is het ontwerp: zoals de naam al doet vermoeden, zijn de creatieve kerstbomen van Spira spiraalvormig. Erg uniek, maar ook erg praktisch. Zo’n houten kerstboom is namelijk watervlug opgezet. Je trekt simpelweg de spiraal naar boven en zet deze vast in de standaard, en de boom staat. De houten kerstbomen van Spira komen in verschillende edities. De grootste in hun assortiment meet maar liefst 2 meter. Daarmee doet hij zeker niet onder voor een spar van formaat. Zo’n grote houten kerstboom doet het ook heel goed op evenementen en partijen. Denk aan een winterse bruiloft, of een beurs in de decembermaand. Ook een mooie boom in het assortiment van Spira is de wensboom. Hierin hang je jouw wensen voor het komende jaar in, samen met die van je familie of vrienden. Zo maak je de kerstviering extra intiem en persoonlijk. Wie liever een kleiner boompje heeft voor in de vensterbank of kantoor, kan ook bij Spira slagen. Of toch liever een ovale, die minder ruimte inneemt? Spira heeft het allemaal. Met de Spira Tree Hanger kun je zélfs de houten kerstboom aan het plafond bevestigen. Handig: zo kan kat, kind, of je lollige oom er dit jaar niet bij. Wel zo veilig en sfeerverhogend. 

Waar kun je een houten kerstboom kopen?

Wil je graag een houten kerstboom kopen? Online kun je het beste terecht bij houtenkerstboom.com. Deze aanbieder is hoofdleverancier van de Spira-bomen in de Benelux, waardoor je alle creatieve kerstbomen van Spira in hun assortiment zult zien. Ook verkopen zijn verschillende Yelka’s. Wat jouw smaak ook is, met een van deze prachtige houten kerstbomen geef je een persoonlijke twist aan deze eeuwenoude traditie. Zo’n alternatieve kerstboom is overigens ook leuk om te geven: zo’n duurzaam geschenk waar mensen lang plezier van hebben is natuurlijk een perfect kerstcadeau.

Gerelateerde berichten
Interieur

De voordelen van elektrische raamdecoratie

1 Minuten lezen
Elektrische raamdecoratie biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele raamdecoratie. Een van de grootste voordelen is het comfort dat het biedt. Met…
Interieur

Waarom iedereen af en toe een kringloopwinkel moet proberen

5 Minuten lezen
Winkelen in kringloopwinkels kan een leuke en kosteneffectieve manier zijn om je garderobe en huis op te knappen. Winkelen kan een geweldige…
Interieur

Met deze tips kies jij de deur die past

1 Minuten lezen
Wanneer je nieuwe deuren gaat kopen, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen. Ten eerste moet je bepalen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *