NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Algemeen

Wat is het FSC-keurmerk?

2 Minuten lezen
duurzaam bosbeheer

Is jouw gevelbekleding van hout? Is het hout dat jij op jouw gevel hebt duurzaam en voorzien van een FSC keurmerk? FSC? Wat is dat nou weer? Als jij bij wilt dragen aan de bescherming van bossen lees dan snel verder hoe je dat kan doen!

Wat is het FSC?

Het FSC staat ook wel beter bekend als de Forest Stewardship Council. Het FSC is een organisatie die zich internationaal inzet voor het beheer en behouden van bossen over de hele wereld. De organisatie wilt graag dat het bosbeheer zo verantwoord mogelijk uitgevoerd wordt in ieder land. Bosbeheer is pas verantwoord in de ogen van van de FSC op het moment dat er evenveel rekening gehouden wordt met de economische, ecologische en sociale aspecten van het bosbeheer. FSC wilt zowel verkoop van hout, het behouden van leefgebied voor dieren en planten in combinatie met het behouden van de rechten van de arbeiders in het bos en de bevolking in stand houden. Geen van de aspecten moet ten koste van een ander aspect gaan.

Wat doet de FSC?

Om rekening te kunnen houden met het economisch, ecologisch en het sociale aspect van het bosbeheer voert de FSC een aantal taken uit op grote schaal. Zo worden alle schakels waar het hout doorheen moet om van hout naar papier te gaan gecontroleerd en gecertificeerd. Zo wordt er gecheckt of het hout uit een verantwoord beheerd bos komt. Hierna worden er gecontroleerd of de papierfabriek, papiergroothandel en de drukkerij verantwoord hun taken voltooien. Dit wordt gecontroleerd door na te gaan of ze zich aan de opgestelde regels van het FSC houden.

FSC keurmerk

Een bedrijf of product voldoet aan het FSC keurmerk op het moment dat ze aan circa 70 criteria voldoen. Deze criteria zijn verspreid over meerdere onderwerpen die aanbod komen tijdens het productieproces. Echter zijn er 10 hoofdprincipes waar een bos aan moet voldoen om een FSC certificaat te mogen ontvangen. Zo moet het bosbeheer onder andere voldoen aan de geldende verdragen, wetgeving en afspraken op nationaal en internationaal niveau. Zodra een product voorzien is van het FSC keurmerk draagt de koper met het geld dat hij kwijt is bij aan het beschermen van de bossen voor zowel de mens als de dieren.

FSC

Het FSC focust zich op het economisch, ecologisch en het sociale aspect van het bosbeheer. Het FSC wilt alledrie de aspecten zo veel mogelijk benutten zonder dat de winst van het ene aspect ten koste van een ander aspect gaat. Dit wilt FSC doen door middel van verantwoord bosbeheer. Het FSC heeft een eigen keurmerk die hij uitdeelt op het moment dat een product voldoet aan de eisen van het FSC.

Gerelateerde berichten
Algemeen

Klachten van klanten stapelen zich op bij internetproviders

1 Minuten lezen
Uit een recent onderzoek van Radar blijkt dat veel klanten van de grootste internetproviders zoals Ziggo, KPN, Odido, Delta en Caiway, problemen…
Algemeen

Huis in de verkoop

2 Minuten lezen
Mijn vrouw en ik waren ons al een tijdje aan het oriĆ«nteren om ons huis te gaan verkopen. We merken dat we…
Algemeen

GEP Regenwater en hoe bespaar je geld met water?

1 Minuten lezen
Iedereen wil rijk worden en GEP Regenwater kan hierbij helpen. Dit is namelijk een bedrijf dat op een duurzame manier slim omgaat…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *