NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Een goed moment om duurzamer te gaan leven

1 Minuten lezen

De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat we nog zuiniger moeten worden met onze bestedingen.
Dat maakt de tijd wel geschikt om eens serieus na te denken over een duurzamer leven. Je kunt flink geld besparen en je helpt mee aan de verbetering van het milieu.

Woningisolatie

Isolatie laten aanleggen aan je huis kan binnen één dag gedaan worden en zorgt ervoor dat je direct kosten kunt besparen op de energierekening. Het milieuvriendelijke isolatiemateriaal zorgt ervoor dat je woning de warmte beter binnen houdt en dat je nauwelijks nog last hebt van tocht in huis. Tocht is vervelend, maar daarnaast ook slecht voor je gezondheid, omdat er veel bacteriën tussen kunnen zitten waar je ziek van kunt worden. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn met de isolatiewerkzaamheden niet getreurd, want isolatie verhoogt de waarde van je woning.

Andere lange termijn investeringen

Een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen zijn andere slimme lange termijn investeringen. Naast dat je op de investeringen terug kunt verdienen en vervolgens flink geld kunt besparen, help je ook mee om het milieu te verbeteren. Deze drie investeringen zorgen er namelijk voor dat je huishouden minder koolstofdioxide (CO2) uitstoot. CO2 vervuilt de lucht en dit heeft negatieve invloed op het milieu. Een groot voordeel van dit soort investeringen is dat je hoogstwaarschijnlijk korting kunt krijgen van de overheid in de vorm van een subsidie, omdat de overheid ook wil dat mensen duurzamer worden.

Zuiniger leven

In de bovenstaande alinea’s heb je gelezen over investeringen die je kunt maken om duurzamer te worden en het milieu te helpen. Ben je echter niet in staat om te investeren, dan kun je ook kleine dingen doen om duurzamer te worden. Zuiniger leven en zuiniger omgaan met je energieverbruik in je dagelijks leven is dan de oplossing. Onbewust verspillen we enorm veel energie en daar kun je verandering in brengen door bewuster op je energieverbruik te letten. Korter douche, apparaten uitzetten als je ze niet gebruikt, minder consumeren en afval scheiden zijn enkele simpele voorbeelden die op de lange termijn toch wat geld kunnen besparen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Geldbesparende tips om uw huis deze winter te verwarmen

3 Minuten lezen
De winter kan voor velen van ons een moeilijke tijd zijn, omdat het koude weer en de kortere dagen kunnen leiden tot…
Besparen

Steun het milieu en investeer in de duurzaamheid van je woning

2 Minuten lezen
Het milieu verslechtert door toedoen van de mens, teveel energie gebruiken vervuild het milieu en heeft ernstige gevolgen voor de natuur en…
Besparen

Test bericht

1 Minuten lezen
Nam eget dui. Nulla neque dolor, sagittis eget, iaculis quis, molestie non, velit. Praesent venenatis metus at tortor pulvinar varius. Aliquam eu…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *