NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Duurzamer leven kan op twee manieren

2 Minuten lezen

Investeren in je woning of je levensstijl helemaal omgooien. Dat zijn de twee manieren hoe je duurzamer kunt gaan wonen. In deze blog ga ik hier verder op in en jou mijn favoriete opties voorleggen.

Investeren in je woning

Zelf woon ik op kamers dus is deze optie er niet voor mij, maar mocht je een eigen woning hebben dan kun je ervoor kiezen om te gaan investeren in je wonen. Je kunt kiezen voor isolatie werkzaamheden om je woning duurzamer te gaan maken. Het dak, de muren, de vloer, de ramen, ja alles kan geïsoleerd worden. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte beter binnen blijft en je dus een heerlijk binnenklimaat hebt. Geen nood meer voor warme truien binnen of dikke sokken. Ook tocht het minder in huis en dit is aangenamer en gezonder voor je.

De investering die ik altijd aanbeveel bij mensen is echter het installeren van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen zijn veel beter voor het milieu en op de lange termijn ook enorm goed voor je portemonnee. Daarnaast kan je ook nog ervoor kiezen om de CO2 uitstoot te verminderen door de cv-ketel op gas te vervangen voor een warmtepomp. Dit is dus een veel duurzamer alternatief, alleen moet je hiervoor dus wel een flink aanschafbedrag betalen.

Je levensstijl drastisch veranderen

Een goedkopere manier om duurzamer te gaan leven is door je levensstijl te veranderen. Als je duurzaam wilt gaan leven ga je letten op je energie verbruik. Je gaat onnodige verspilling proberen te voorkomen. De televisie en de laptop zet je uit wanneer je ze niet meer gebruikt en de stekkers haal je  er ook eruit. Lampen zet je alleen aan wanneer het echt nodig is en de verwarming gaat niet hoger dan 20 graden en in de avond nog vijf omlaag, heb je het koud dan doe je gewoon een warme trui aan. Dit zijn van die kleine dingen die niet veel geld opleveren op de korte termijn, maar doe je dit een jaar lang (je verandert je levensstijl), dan zul je honderden euro’s goedkoper uit zijn. 

Kies voor duurzaamheid

Ik denk dat er in de toekomst veel meer duurzame woningen zullen komen. De overheid komt al met enorm hoge subsidies voor duurzame verbouwingen. Ook het laten isoleren van je woning is nooit verkeerd, want je huis wordt op die manier meer geld waard. Kies je voor een warmtepomp als alternatief voor je cv-ketel op gas, dan kun je ervanuit gaan dat je een beter energielabel krijgt.

Met dit label verhoogt jouw woning waarde enorm. Je helpt dus niet alleen het milieu, maar ook nog eens je woning positie op de woningmarkt. Ik zou je aanraden om voortaan voor duurzaamheid te gaan. Je zult merken dat je minder energie hoeft te verspillen om gelukkig en fijn te kunnen leven.

Gerelateerde berichten
Huis

Je huis laten schatten voor verkoop: tips en advies

2 Minuten lezen
Het verkopen van je huis kan een opwindende, maar ook stressvolle tijd zijn. Een cruciale stap in dit proces is het laten…
Huis

Het functionele belang van keukenachterwanden

1 Minuten lezen
Een keukenachterwand is niet alleen een decoratief element in de keuken, maar heeft ook een belangrijke functionele rol. Het beschermt namelijk de…
Huis

Frituur schoonmaken

2 Minuten lezen
Het frituur schoonmaken is niet alleen een taak voor een schone uitstraling, maar het is vooral essentieel voor de voedselveiligheid en hygiëne in de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *