NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Geldbesparende tips om uw huis deze winter te verwarmen

3 Minuten lezen

De winter kan voor velen van ons een moeilijke tijd zijn, omdat het koude weer en de kortere dagen kunnen leiden tot hogere kosten voor het verwarmen van onze huizen. Maar uw huis verwarmen hoeft niet duur te zijn. Er zijn verschillende geldbesparende tips om uw huis warm en behaaglijk te houden en tegelijkertijd uw energiekosten te verlagen. Van eenvoudige doe-het-zelf reparaties tot investeren in energiezuinige apparaten, deze geldbesparende tips helpen u deze winter comfortabel te blijven en geld te besparen. Of u nu in een appartement of een huis woont, met deze tips kunt u uw huis warm en aangenaam maken zonder dat het u geld kost. Maak u dus klaar om het gezellig te maken en geld te besparen door deze geldbesparende tips te volgen om uw huis deze winter te verwarmen!

Investeer in energie-efficiënte apparaten

Als het gaat om geld besparen op uw energierekening, is een gemakkelijke manier om te beginnen met het investeren in energie-efficiënte apparaten. Het is bewezen dat Energy Star-gecertificeerde apparaten minder energie verbruiken dan standaardmodellen. Nieuwe modellen worden elk jaar efficiënter, wat betekent dat nieuwere apparaten nog energiezuiniger zijn. De meeste nieuwe modellen zijn minstens 10% efficiënter dan hun voorgangers. Als u uw huis nog warmer wilt maken zonder uw energierekening te verhogen, vervang dan uw oude apparaten door nieuwere modellen die energiezuiniger zijn. U kunt ook oudere, minder efficiënte apparaten vervangen door nieuwere, efficiëntere modellen. Hoe ouder uw apparaten zijn, hoe meer geld u zult moeten investeren in nieuwe.

Gebruik tochtstrips

Als u in een noordelijk klimaat woont, is tocht waarschijnlijk een probleem. Deze tochtstoppers voorkomen dat uw huis klam en kil aanvoelt, wat uw comfort en energie-efficiëntie ten goede komt. Als u in een zuidelijk klimaat woont waar het vochtig wordt, kunt u deze tip ook gebruiken. Deze zijn vooral effectief in de herfst, wanneer zowel de temperatuur als de vochtigheid lager zijn dan normaal. Gebruik deze zeker in de herfst en winter, wanneer de temperatuur lager is dan in de zomer.

Isolatie aanbrengen

Bent u toe aan een verbetering om uw huis deze winter warmer en comfortabeler te houden? Een eenvoudige oplossing is het aanbrengen van isolatie aan uw muren en plafonds. Isolatie maakt uw huis energiezuiniger door ongewenste buitenlucht tegen te houden en uw huis warmer te houden. Het is een eenvoudige, kosteneffectieve manier om uw huis warmer en comfortabeler te maken. U kunt uw muren en plafonds isoleren met schuimspuiten, opgespoten panelen of ingeblazen materiaal. U kunt ook isolatie aanbrengen op zolders en in kelders waar het tijdens de zomermaanden niet toegankelijk is. Isolatie is het meest effectief bij het isoleren van muren die minder dan 2 centimeter dik zijn, en plafondisolatie kan worden geïnstalleerd tussen 1 en 2 centimeter dik.

Dicht luchtlekken af

Een van de gemakkelijkste manieren om deze winter geld te besparen op uw energierekening is het dichten van luchtlekken. Luchtlekken zijn scheuren in uw muren, vloeren en plafonds waardoor lucht uw huis binnenkomt. Dit wordt veroorzaakt door verschillende factoren, zoals tochtstrips rond deuren en ramen die loslaten, of een raam dat een te grote opening heeft voor de ruit. U kunt luchtlekken dichten door een luchtdichtingsmiddel aan te brengen dat bedoeld is om kieren en spleten in muren, vloeren en plafonds af te dichten. Gebruik dit nadat het heeft geregend of wanneer de temperatuur onder het vriespunt ligt. Deze compounds zetten uit als ze in contact komen met vocht, dus ze werken het beste als ze niet te nat zijn.

Investeer in een programmeerbare thermostaat

Het gebruik van een programmeerbare thermostaat is een andere eenvoudige en effectieve manier om uw energiekosten te verlagen. Met een programmeerbare thermostaat kunt u instellen dat de temperatuur automatisch wordt ingeschakeld als u slaapt of aan het werk bent. Met sommige modellen kunt u ook uw verwarming en koeling regelen, zodat u de temperatuur naar behoefte kunt aanpassen. Om geld te besparen zijn programmeerbare thermostaten bijzonder voordelig. Met een programmeerbare thermostaat kunt u de temperatuur van uw huis lager instellen wanneer u werkt en hoger wanneer u thuis bent. Dit kan u helpen geld te besparen op uw energierekening, omdat u overdag niet zoveel energie hoeft te gebruiken als u aan het werk bent.

Vervang regelmatig de luchtfilters

Een van de meest over het hoofd geziene manieren om geld te besparen op uw energierekening is het regelmatig vervangen van uw luchtfilters. Luchtfilters in uw verwarmings- en koelapparaten vangen vuil, pollen en stof op in de lucht die door uw systeem wordt gecirculeerd. Dit vuil kan uw verwarmings- en koelinstallaties beschadigen, waardoor uw energierekening na verloop van tijd hoger uitvalt. Door uw luchtfilters regelmatig te vervangen, voorkomt u dit probleem door het vuil dat uw apparaten kan beschadigen, te verwijderen. U kunt uw filters het beste ongeveer om de 3 maanden vervangen, afhankelijk van hoe vaak u uw systeem gebruikt.

Plan een jaarlijkse inspectie van uw verwarmingssysteem

Een laatste tip om geld te besparen op uw verwarmingsrekening is het plannen van een jaarlijkse inspectie van uw verwarmingssysteem door SMARTCV. Tijdens deze inspectie kunt u kleine reparaties uitvoeren, zoals het vervangen van een enkel lampje in een van uw eenheden, of meer grote reparaties uitvoeren, zoals het vervangen van een beschadigde verwarmings- of koeleenheid. Door tijdens uw jaarlijkse inspectie kleine reparaties uit te voeren, kunt u veel geld besparen op uw verwarmingsrekening. Dit kan nuttig zijn als u merkt dat een van uw apparaten niet goed werkt, bijvoorbeeld als het ongewone geluiden maakt. Door de reparatie tijdens uw jaarlijkse inspectie uit te voeren, kunt u uw verwarmingstoestel snel en goedkoop weer aan de praat krijgen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Steun het milieu en investeer in de duurzaamheid van je woning

2 Minuten lezen
Het milieu verslechtert door toedoen van de mens, teveel energie gebruiken vervuild het milieu en heeft ernstige gevolgen voor de natuur en…
Besparen

Een goed moment om duurzamer te gaan leven

1 Minuten lezen
De Corona crisis heeft ervoor gezorgd dat we nog zuiniger moeten worden met onze bestedingen.Dat maakt de tijd wel geschikt om eens…
Besparen

Test bericht

1 Minuten lezen
Nam eget dui. Nulla neque dolor, sagittis eget, iaculis quis, molestie non, velit. Praesent venenatis metus at tortor pulvinar varius. Aliquam eu…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *