NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Lifestyle

Hoe u de beste kansen grijpt bij een boedelverkoop

6 Minuten lezen

Boedelverkopen kunnen voor slimme shoppers een spannende gelegenheid zijn om unieke stukken en goede deals te vinden. Of je nu in de markt bent voor antiek, kunst, juwelen, meubels of zelfs gewoon funky verzamelobjecten, een boedelverkoop kan een geweldige manier zijn om te winkelen voor het huis of voor jezelf.

Het is echter een kunst om de beste deals te sluiten en valkuilen te vermijden, dus het is belangrijk om te weten hoe je door een boedelverkoop moet navigeren. Met een beetje planning en kennis van waar je op moet letten, kun je er zeker van zijn dat je vertrekt met de beste spullen tegen de beste prijzen. Met een oog voor detail en de bereidheid om af te dingen, kunt u er zeker van zijn dat u geweldige items vindt die zowel bij uw budget als bij uw stijl passen.

Wat is een boedelverkoop?

Een boedelverkoop is een verkoop van spullen van een overleden persoon. Het is een geweldige kans voor mensen om een kans te krijgen om items te kopen die uniek of moeilijk te vinden zijn en die normaal niet beschikbaar waren voor het grote publiek. De te koop aangeboden voorwerpen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de persoon wiens nalatenschap het is en hoeveel variatie er is in de soorten voorwerpen. Het is gebruikelijk voor landgoed verkoop om meubels, kunstwerken, antieke voorwerpen, sieraden, boeken, en zelfs verzamelobjecten. Vaak worden dit soort verkopen gehouden voordat mensen verhuizen omdat ze dan minder spullen hebben om mee te nemen. Verhuisvoordeliger heeft ervaring met het verhuizen van veel en weinig meubilair.

Het is ook niet ongewoon voor mensen om zich te ontdoen van gebarsten of gebroken items die niet de moeite waard waren om te repareren of proberen te verkopen. Het is dus belangrijk om met een open geest naar een boedelverkoop te gaan. Het kan een geweldige kans zijn om unieke voorwerpen te vinden die je normaal gesproken niet in een gewone tweedehandswinkel zou vinden.

Voordelen van een boedelverkoop

Een van de grootste voordelen van het bijwonen van een boedelverkoop is dat je er unieke spullen kunt vinden die je nergens anders vindt. Vaak zijn dit soort verkopen de eerste plaats waar mensen naartoe gaan om de oude antieke meubels van hun grootvader of de oude juwelencollectie van hun grootmoeder te verkopen. Hoewel je bij een gewone tweedehandswinkel soms soortgelijke stukken kunt vinden, zul je er waarschijnlijk niet dezelfde unieke items aantreffen. Ga je kleiner wonen en heb je al een afspraak gemaakt met verhuisbedrijf Scheveningen maar je hebt nog teveel spullen? Dan is een boedelverkoop wat voor jou.

Een ander voordeel is dat je er vaak voorwerpen kunt vinden die uniek zijn, waardoor je ze gemakkelijker kunt aanpassen aan je eigen interieur. U kunt ook artikelen vinden die van hogere kwaliteit zijn dan u normaal in een tweedehandswinkel zou vinden. Dit kan komen omdat het antiek is of dure spullen die ooit veel geld waard waren, maar sindsdien zijn gedevalueerd.

Voorbereiding op een boedelverkoop

Als je er zeker van wilt zijn dat je de beste spullen tegen de beste prijs vindt, moet je goed voorbereid naar de verkoop komen. De beste manier om dit te doen is om vooraf een beetje onderzoek te doen. De beste manier om dit te doen is om de website van de boedelverkoop te vinden.

De meeste sites voor boedelverkoop zullen een pagina hebben met een plattegrond van de verkoop en een lijst met items die te koop zijn. U kunt vaak informatie vinden over de persoon die is overleden en een lijst van hun items die te koop zijn. U kunt deze informatie in uw voordeel gebruiken tijdens de verkoop. Omdat landgoedverkopen vaak erg druk en georganiseerd zijn, is het belangrijk om te weten waar alles staat voordat je er bent. Je wilt geen kostbare tijd verspillen aan het ronddwalen over de verkoopvloer.

Tips voor winkelen bij een boedelverkoop

– Weet wat u zoekt. Voordat je gaat winkelen, moet je weten wat je zoekt. Als u op zoek bent naar meubels, kijk dan eerst in de meubelafdeling. Als u op zoek bent naar kunst, begint u bij de kunstafdeling. Zo verspil je geen tijd door de hele verkoopvloer af te struinen en zorg je ervoor dat je geen grote deals mist.

– Onderhandel over een lagere prijs. Onderhandelen is een standaard onderdeel van winkelen bij een boedelverkoop. Hoewel het in het begin een beetje ongemakkelijk kan zijn, is het belangrijk om te onthouden dat de mensen die de verkoop runnen vaak gewoon proberen zo snel mogelijk van de spullen af te komen. Ze weten dat hoe langer de spullen daar staan, hoe minder mensen ze zullen kopen. Dus zijn ze meestal bereid te onderhandelen over een lagere prijs als je geïnteresseerd bent in de items. – Neem de tijd. Boedelverkopen hebben vaak veel te koop en dat kan overweldigend zijn. Het is belangrijk om de tijd te nemen en alle items zorgvuldig te bekijken.

– Zoek naar schade. Vaak proberen mensen schade aan spullen te verbergen om ze toch te kunnen verkopen. Dit kan gaan om scheuren in houten meubels, scheuren in stof, of krassen op houten tafels. Hoewel je kleine schade vaak kunt herstellen, kun je voorkomen dat je een voorwerp moet repareren door het bij de verkoop grondig te inspecteren.

– Zoek naar tekenen van echtheid. Een van de beste manieren om te zien of een voorwerp echt is, is te zoeken naar tekenen van echtheid. Dit kunnen dingen zijn als labels of handtekeningen van de maker. Als het object een zeldzaam of waardevol kunstwerk is, kan het een COA of certificaat van echtheid hebben.

Waar moet je op letten bij een boedelverkoop?

– Gebarsten of beschadigde voorwerpen. Als je een voorwerp ziet dat gebarsten of anderszins beschadigd is, moet je er wegblijven. Hoewel het misschien mogelijk is om het voorwerp te repareren, is het waarschijnlijker dat de schade na verloop van tijd alleen maar erger wordt.

– Hoogwaardige artikelen met lage prijzen. Als je dure kleding of sieraden ziet voor zeer lage prijzen, is het waarschijnlijk dat de items gedoneerd zijn aan de boedelverkoop. Hoewel dit een goede manier kan zijn om kwaliteitsartikelen voor een lage prijs te krijgen, moet je oppassen dat de artikelen authentiek zijn.

– Items die buiten je stijl of budget vallen. Hoewel het altijd leuk is om een goede deal te krijgen, heeft het geen zin om items te kopen die niet bij je stijl of budget passen.

Hoe bepaal je de waarde van spullen bij een boedelverkoop?

Als je er zeker van wilt zijn dat je een goede deal krijgt voor spullen bij een boedelverkoop, is het belangrijk om te weten hoe je de waarde ervan kunt bepalen. Hoewel je gemakkelijk kunt zien of een item nep of beschadigd is, is het niet zo gemakkelijk om te bepalen hoeveel het eigenlijk waard is. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren om de waarde van een voorwerp bij een boedelverkoop te bepalen.

De eenvoudigste manier is om een app als Flea Market Flip of OfferUp te gebruiken. Je kunt een foto maken van het item en de app geeft je een indicatie van hoeveel het waard is. Dit kan iets minder nauwkeurig zijn als het voorwerp erg uniek of waardevol is. Als alternatief kun je online vergelijkbare voorwerpen opzoeken en zien wat ze kosten. Je kunt ook een medewerker van de boedelverkoop vragen wat zij denken dat het voorwerp waard is. Dit is vooral nuttig als het voorwerp uniek is.

Afdingen voor de beste deals

Afdingen is een normaal onderdeel van winkelen bij een boedelverkoop, vooral als je zeldzame of waardevolle voorwerpen vindt. De beste manier om af te dingen bij een boedelverkoop is te beginnen met een prijs die iets lager ligt dan het voorwerp waard is. Daarna kun je samen met de verkoper tot een prijs komen die jullie beiden past.

Als je op zoek bent naar een zeldzaam en waardevol voorwerp, kun je met de verkoper onderhandelen om de prijs nog lager te krijgen. Begin met een prijs die aanzienlijk lager is dan de waarde van het voorwerp. Werk vervolgens met de verkoper samen om tot een prijs te komen die voor beiden passend is. Het is belangrijk om te onthouden dat afdingen een spel is. U zult vaak merken dat hetzelfde voorwerp voor verschillende mensen verschillende bedragen waard is, dus zorg ervoor dat u een open geest houdt.

Wat te doen met de voorwerpen die je vindt?

Als je klaar bent met winkelen bij de boedelverkoop, is het tijd om te beslissen wat je met de gevonden spullen gaat doen. Sommige spullen kun je misschien prima voor jezelf houden, terwijl je andere misschien beter kunt verkopen. Als u zeldzame of waardevolle voorwerpen vindt, kunt u ze het beste naar een plaatselijke antiekwinkel brengen om ze te laten taxeren. 

Als ze een aanzienlijk bedrag waard zijn, zijn ze misschien bereid ze van u te kopen. Als ze niet zoveel geld waard zijn, kunt u altijd proberen ze online te verkopen. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn als je deze items online verkoopt. Zorg ervoor dat u leest over hoe u oplichting kunt vermijden bij het online verkopen, en zorg ervoor dat u alleen betalingen accepteert via vertrouwde diensten zoals Paypal om uw persoonlijke informatie veilig te houden.

Gerelateerde berichten
Lifestyle

Moderne woontrends voor 2020

2 Minuten lezen
Heb je je ooit gerealiseerd dat we al in de toekomst leven? De technologie is zo sterk geëvolueerd dat het de manier…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *