NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Zelf kiezen hoe je wakker wordt

2 Minuten lezen

Wekkers zijn er in vele soorten en maten. Zo is er voor iedereen wel een wekker te vinden die bij hem past.

Doel van de wekker

Handig om bij jezelf na te gaan, is waar je de wekker vooral voor nodig hebt. Gebruik je hem vooral om mee te koken, dan is een kookwekker waarop je een timer in kunt stellen handig. Wil je zorgen dat je niet te lang doucht of lang genoeg je tanden poetst, denk dan eens aan een zandloper die je in je badkamer aan de muur kunt hangen. In de meeste gevallen ben je waarschijnlijk op zoek naar een wekker om mee wakker te worden. 

Analoge wekker

Hoewel er ook exemplaren zijn die aan te sluiten zijn op een stopcontact werkt een analoge wekker meestal op batterijen. De tijd is af te lezen aan de wijzers. Via de achterkant van de wekker kun je met tandwieltjes de tijd en de gewenste wektijd instellen. Een analoge wekker geeft geen licht in het donker en heeft één wekgeluid. Meestal kun je de wijzers van de wekker horen bewegen.

Digitale wekker

Deze wekker maakt nauwelijks geluid en kun je aansluiten op het stroomnet. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over lege batterijen. De tijd wordt aangegeven met lichtgevende cijfers, meestal in 24-uurs notering. Bij een digitale wekker kun je meestal kiezen tussen een piepend wekgeluid en wakker worden met een radiozender.

Je mobiele telefoon als wekker

Mobiele telefoons zijn multifunctioneel. Behalve ermee bellen kun je er bijna alles mee wat je op een eenvoudige computer ook kunt. Je kunt hem ook gebruiken als wekker. Zo heb je geen extra apparaat nodig. Je kunt zelf het gewenste wekgeluid kiezen: één van de standaardgeluiden, of misschien wel je favoriete liedje.

Natuurlijk licht

Veel mensen vinden het prettig om wakker te worden van natuurlijk licht. Met gordijnen open slapen kan dan een oplossing zijn. Echter doordat er op veel plekken sprake is van kunstlicht buiten raken onze lichamen daar vaak wat van in de war wanneer we de gordijnen open laten. Bovendien komt de tijd waarop we wakker willen worden vaak niet overeen met het moment waarop de zon op komt.

Wake up light

Een wekker die dichtbij het door daglicht wakker worden in de buurt komt is een wake up light. Er zijn veel variaties in het gebruikt van een wake up light. Vaak kun je zelf van alles instellen. Zoals het geluid van de wekker, een combinatie van licht en geluid of één van beide. Het idee van een wake up light is dat hij de kamer rond de tijd dat je wakker wil worden langzaam verlicht, net zoals de zon dat zou doen.

Gerelateerde berichten
Slapen

Dekbedden voor kinderen en volwassenen

3 Minuten lezen
Een goede nachtrust is essentieel voor zowel kinderen als volwassenen. Het kiezen van het juiste dekbed speelt een belangrijke rol bij het…
Slapen

Tips voor onrustige slapers

6 Minuten lezen
Als u de hele nacht draait en keert, weet u hoe moeilijk het kan zijn om een goede nachtrust te krijgen. In…
Slapen

Tips om gemakkelijker te slapen

2 Minuten lezen
Wist je dat slapen enorm belangrijk is voor je gezondheid, je lichaam en je hersenen. Slapen is net als eten, drinken en…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *