NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Maak de trap veiliger met antislip tape

2 Minuten lezen

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van meerdere verdiepingen en hebben dan ook als vanzelfsprekend een trap. De trap krijgt lang niet altijd evenveel aandacht als de andere ruimtes in en om het huis bij een verhuizing en dat is op zich best wel bijzonder als je bedenkt dat de trap een van de meest belopen plekken in huis is. Iedereen wil natuurlijk dat de trap er zo goed mogelijk uitziet, maar het allerbelangrijkste aan de trap, is dat deze veilig is. 

Er zijn verschillende maatregelen die genomen kunnen worden om een zo veilig mogelijke situatie te creƫren. Zo is het bijvoorbeeld handig om een leuning te hebben waar je je aan vast kan houden en daarnaast is het ook belangrijk dat je genoeg grip hebt op de traptreden. Je kan op verschillende manieren zorgen voor meer grip op de trap en een van deze manieren, is om antislip trap tape op de trap te plaatsen.

Veiligheid op de trap voor de kinderen

In gezinnen met kinderen gebeurt het helaas maar al te vaak dat de kinderen de trap als een glijbaan gebruiken of er een sport van maken om met sokken aan zo snel mogelijk van de trap af te rennen en glijden. De kans op een ongeluk is hierbij aanzienlijk groot en hoewel je hier de kinderen zo veel op kan aanspreken werkt dit niet altijd. Door antislip trap tape op de trees te plaatsen, zorg je er niet alleen voor dat er meer grip op de trap is, maar word je ook automatisch afgeremd. Van de trap af hollen wordt een stuk moeilijker en de lol van de trap gebruiken als speelgoed is al snel gedaan wanneer je strips op de trap hebt geplaatst.

Een gelakte of geverfde trapt staat het mooist

Er zijn tal van verschillende soorten trappen te bedenken en je kan kiezen voor diverse kleuren vloerbedekking, maar vaak is de mooiste optie om de trap te verven of te lakken en het hout verder niet te bedekken. Dit heeft wel als bijkomstigheid dat de trap glad kan zijn en daarom dien je gebruik te maken van de antislip trap tape. De tape is zelfklevend en zorgt niet alleen voor meer grip en veiligheid op de trap, maar zorgt ook voor extra bescherming van de verf en laklaag op de trap. De strip wordt tegen de rand aan op het midden van de tree geplaatst op de plek die het meeste belopen wordt. Doordat je de verf beschermt zul je in de loop van de tijd ook geld besparen op het onderhoud van de trap, omdat deze minder onderhevig is aan slijtage.

Gerelateerde berichten
Huis

Houd ongenode gasten buiten de deur met een hordeur

2 Minuten lezen
De zomer is de tijd van het jaar waar we met zijn allen naar uitkijken. De meeste mensen hebben in Nederland wel…
Huis

Wat je moet weten over Velux dakramen

2 Minuten lezen
Als je een kwalitatief goed Velux dakvenster wilt, dan moet je het glas daarvoor apart bestellen. Dit kost wat tijd en moeite,…
Huis

Duurzamer leven kan op twee manieren

2 Minuten lezen
Investeren in je woning of je levensstijl helemaal omgooien. Dat zijn de twee manieren hoe je duurzamer kunt gaan wonen. In deze…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *