NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Wat je moet weten over Velux dakramen

2 Minuten lezen
Vrouw naast dakraam

Als je een kwalitatief goed Velux dakvenster wilt, dan moet je het glas daarvoor apart bestellen. Dit kost wat tijd en moeite, maar dan heb je wel een uniek velux raam dat precies past bij de rest van je woning.

Wat zijn Velux dakramen?

Velux dakramen zijn een type raam dat veel wordt gebruikt in nieuwbouwprojecten. Het voordeel van Velux dakramen is dat ze relatief eenvoudig te installeren zijn en een goede isolatiewaarde hebben. Bovendien laat het daglicht makkelijk door het glas, waardoor de kamer er lichter en aangenamer uitziet.

De verschillende types Velux dakramen

Velux dakramen worden gemaakt van verschillende soorten glas. Zo kun je een Velux dakraam laten maken van standaardglas, geïsoleerd glas of veiligheidsglas. Standaardglas is het goedkoopste type glas, maar het is ook het minst isolerende en bestand tegen breken. Geïsoleerd glas is iets duurder dan standaardglas, maar het is veel beter geïsoleerd en biedt ook bescherming tegen inbraak. Veiligheidsglas is het duurstede type glas, maar het biedt de meeste bescherming tegen breuk en inbraak. Je kunt hier Velux dakramen glas kopen.

Voordelen van een Velux dakraam

Velux dakramen zijn een uitstekende keuze voor het toevoegen van licht en ventilatie aan een kamer. Ze zijn relatief eenvoudig te installeren, duurzaam en onderhoudsarm. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen van Velux dakramen:

1. Voegt licht toe aan een kamer: Velux dakramen laten veel meer lic∂ht binnen dan normale ramen, waardoor ze perfect zijn voor kleinere ruimtes zoals badkamers en slaapkamers.

2. Ventileert een kamer: In tegenstelling tot normale ramen, kunnen Velux dakramen opengezet worden om extra ventilatie toe te laten. Dit is ideaal in de zomer wanneer het weer warm is of wanneer er stof in de lucht hangt.

Glasreiniging en onderhoud

Wanneer u een Velux dakraam koopt, krijgt u hoogwaardig glas dat ontworpen is om een leven lang mee te gaan. Toch is het belangrijk om het glas van uw dakramen regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Hieronder vindt u tips voor het reinigen en onderhoud van het glas van uw Velux dakramen.

Om het glas van uw dakramen schoon te maken, kunt u eenvoudig wat zeep in warm water oplossen en het glas afnemen met een zachte doek of sponge. Gebruik geen scherpe of harde objecten om het glas te reinigen, omdat dit kan leiden tot krassen of beschadigingen.

Als er hardnekkige vlekken op het glas zitten, kunt u deze verwijderen door wat alcohol op een zachte doek te gieten en daarmee over de vlekken te wrijven. Werk altijd in de richting van de raamlatten, zodat eventuele fouten vermeden worden.

Gerelateerde berichten
Huis

Houd ongenode gasten buiten de deur met een hordeur

2 Minuten lezen
De zomer is de tijd van het jaar waar we met zijn allen naar uitkijken. De meeste mensen hebben in Nederland wel…
Huis

Maak de trap veiliger met antislip tape

2 Minuten lezen
De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van meerdere verdiepingen en hebben dan ook als vanzelfsprekend een trap. De trap krijgt lang…
Huis

Duurzamer leven kan op twee manieren

2 Minuten lezen
Investeren in je woning of je levensstijl helemaal omgooien. Dat zijn de twee manieren hoe je duurzamer kunt gaan wonen. In deze…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *