NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Huis

Meer gezelligheid in de eetkamer als je alleen woont

2 Minuten lezen
eetkamer gezellig

Alleen wonen, alleen werken en alleen genieten van je vrije tijd. Het klonk als kind misschien als de ultieme droom. Nu je wat ouder bent weet je heel goed dat het minder stoer is dan het klinkt. Soms verlang je gewoon naar wat extra gezelschap. Daarom breng je je tijd in huis regelmatig door achter een beeldscherm. Eten aan de eettafel? Waarom zou je als je vrijwel nooit aanspraak hebt? Wie dit denkt, heeft het goed mis.

Het is ontzettend belangrijk om het ook gewoon gezellig in huis te hebben als je alleen woont. Wie zegt dat je altijd samen moet zijn om het gezellig te hebben? Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om toch nog volop te kunnen genieten. Begin bij de eetkamer of eethoek. Eten gaat hand in hand met gezelligheid. En zelfs wanneer je alleen eet kan je hier de nodige sfeer bij gebruiken. In dit artikel geven we enkele tips.

Eet altijd aan tafel

Regelmatig een makkelijke maaltijd bestellen en deze simpelweg opeten wanneer je op de bank naar je favoriete serie kijkt. Het is gewoon zo aantrekkelijk als je alleen woont. Op de één of andere manier staat het veel mensen tegen om helemaal alleen aan de eettafel te gaan zitten. Misschien omdat het gevoel van ‘alleen zijn’ je dan nog meer overvalt.

Toch adviseren wij wel om lekker aan de eettafel te gaan zitten. Dit, blijkt uit verschillende onderzoeken, is goed om minder snel en gezonder te eten. Je proeft weer wat je eet. En hierdoor kan je dus ook meer genieten van de maaltijden die je zelf hebt gekookt. Bovendien zit het ook veel prettiger.

Facetimen met vrienden


Vind je het maar ongezellig om helemaal alleen aan de eettafel te zitten? En heb je ook een paar vrijgezelle vrienden die hetzelfde doormaken? Dan kan je er natuurlijk voor kiezen om samen af te spreken, maar gedurende de huidige coronacrisis is dit doorgaans minder goed mogelijk. Daarom is een facetime meeting aan tafel een uitstekend alternatief.

Spreek met een grotere groep vrienden af wanneer jullie beginnen met eten en start vervolgens facetime op. Stel alvast de vraag, ‘wat eten we vanavond 1 persoon?,’ zodat je alvast inspiratie op kunt doen voor een volgende keer. Vervolgens kan je tijdens het eten genieten van de virtuele aanwezigheid van je vrienden. Dat wordt een gezellige maaltijd!

Verwen jezelf

Wanneer je alleen bent heb je alle tijd om jezelf te verwennen. Bovendien hou je waarschijnlijk ook nog eens wat extra geld over. Geen dates, geen extra boodschappen, het heeft natuurlijk ook zo zijn positieve kanten. Daarom kan je gerust een keertje extra eten bestellen Amsterdam.

Het aantal restaurants in de hoofdstad lijkt bijna met de dag toe te nemen. Wanneer je hier woont ben je dan ook gezegend met een enorm aanbod van verschillende cuisines, heerlijke gerechten en andere lekkernijen. Er bestaat bijna niets beters dan dat! Trek daarom gauw de stoute schoenen aan en bestel bij jouw favoriete eettent. Je mag best wel een keertje wat extra bestellen. Zet de tafel vol met heerlijke gerechten en lekkernijen en je creërt een feestmaaltijd voor jou alleen. Heerlijk genieten!

Gerelateerde berichten
Huis

Je huis laten schatten voor verkoop: tips en advies

2 Minuten lezen
Het verkopen van je huis kan een opwindende, maar ook stressvolle tijd zijn. Een cruciale stap in dit proces is het laten…
Huis

Het functionele belang van keukenachterwanden

1 Minuten lezen
Een keukenachterwand is niet alleen een decoratief element in de keuken, maar heeft ook een belangrijke functionele rol. Het beschermt namelijk de…
Huis

Frituur schoonmaken

2 Minuten lezen
Het frituur schoonmaken is niet alleen een taak voor een schone uitstraling, maar het is vooral essentieel voor de voedselveiligheid en hygiëne in de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *