NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tapijt Schoonmaaktips

1 Minuten lezen

Een mooi Perzisch tapijt kan je interieur compleet maken. Het maakt de vloer gezelliger en voelt ook nog eens lekker aan voor je voeten. Als je een tapijt hebt of van plan bent om er eentje aan te schaffen, moet je weten dat het wel de regelmatige verzorging nodig hebt. Een tapijt moet wekelijks gestofzuigt worden. Er blijven namelijk veel stofdeeltjes en viezigheid in hangen. Alleen stofzuigen is niet genoeg. Om het Perzisch tapijt echt goed te reinigen en om bijvoorbeeld vlekken er uit te halen moet je slim aanpakken. In dit artikel worden een paar tips gegeven die je hierbij kunnen helpen. 

Deppen i.p.v. wrijven

Het allerbelangrijkste als het gaat om tapijten schoonmaken: Nooit wrijven! Wrijven maakt het namelijk alleen maar erger. Je moet altijd deppen. Het liefst zo snel mogelijk nadat bijvoorbeeld een vlek is aangebracht. Als je wrijft gaat de viezigheid alleen maar dieper in het tapijt zitten. Deppen met een schone doek en doe daar een beetje lauw water op. 

Tapijtreiniger

Als deppen met een schone doek niet werkt, moet je even opzoek gaan naar tapijtreiniger. Dit is te koop in tapijt winkels, bouwmarkten en sommige woon/meubelwinkels. Je kan dan meestal kiezen uit een soort tapijt shampoo of mousse. Kijk altijd even op de instructies van het product welke het beste is voor jouw tapijt. Dit kost ongeveer tussen de 5 en 10 euro.

Zout

Ik hoor je al denken: ‘Zout?’. Ja, zout. Gewoon zout uit je keukenkastje kan wonderen verrichten. Dit is een hele goedkope oplossing maar kan soms goed resultaat leveren. Bijvoorbeeld met een rode wijn vlek. Daar leg je direct zout op nadat de vlek is gemaakt. De rode wijn zal gaan intrekken in het zout. Als het zout rood wordt doe je er weer nieuwe zout op, totdat de vlek weg is. Dep steeds het zout weg met een natte schone doek.

Een tapijt kan een van de mooiste accessoires zijn van je woning. Kijk voor unieke Perzische tapijten eens bij Interwonen.Het is wel belangrijk dat deze goed wordt onderhouden. Met deze tips kun jij je tapijt goed onderhouden en bespaar je kosten door bijvoorbeeld een reinigingsbedrijf in te huren.

Gerelateerde berichten
Interieur

De voordelen van elektrische raamdecoratie

1 Minuten lezen
Elektrische raamdecoratie biedt vele voordelen ten opzichte van traditionele raamdecoratie. Een van de grootste voordelen is het comfort dat het biedt. Met…
Interieur

Waarom iedereen af en toe een kringloopwinkel moet proberen

5 Minuten lezen
Winkelen in kringloopwinkels kan een leuke en kosteneffectieve manier zijn om je garderobe en huis op te knappen. Winkelen kan een geweldige…
Interieur

Met deze tips kies jij de deur die past

1 Minuten lezen
Wanneer je nieuwe deuren gaat kopen, is het belangrijk om een aantal dingen in overweging te nemen. Ten eerste moet je bepalen…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *