NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Tuin

Coniferen planten: wat moet ik weten?

2 Minuten lezen
coniferen

Ga jij binnenkort coniferen kopen of heb je deze al gekocht? Dan is het wel prettig om te weten hoe je deze eigenlijk moet planten. Wanneer je coniferen gaat planten, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. En er moeten ook keuzes gemaakt worden: wil je een coniferenhaag of ga je jouw conifeer solitair planten? Hoewel het planten zelf gelijk blijft, is het toch goed om te weten wat je precies wilt doen, voordat je aan de slag gaat. Wanneer je een coniferenhaag gaat planten is het namelijk wel belangrijk om te weten hoeveel coniferen je precies nodig hebt om een dichte haag te creëren. Gelukkig ben je met een conifeer wel verzekerd van een plant die het hele jaar door mooi groen blijft.

Wanneer coniferen planten?

Voordat je jouw coniferen gaat kopen, is het misschien goed om te weten wanneer je deze het beste kunt planten. Een conifeer kan namelijk niet altijd het hele jaar door geplant worden. Dit is wel het geval als je jouw coniferen in pot hebt gekocht. Coniferen met kluit kun je het beste planten tussen het najaar en vroege voorjaar. Let hierbij wel op dat het planten van coniferen tijdens droge periodes of vorst nooit bevorderlijk is voor je planten. 

Hoe plant ik een conifeer?

Een conifeer planten is niet ingewikkeld, al hebben we wel een paar tips die je hierbij kunnen helpen. Of je nu een of honderd coniferen gaat planten, de stappen blijven eigenlijk altijd gelijk. Het planten van een coniferenhaag vraagt echter wel om extra rekenwerk en nauwkeurigheid, maar daar later meer over. We leggen hier stap voor stap uit hoe je een conifeer het best kunt planten.

  1. Graaf een gat dat minimaal tweemaal groter is dan de kluit van de conifeer. In het geval van een haag graaf je dus een geul die in hoogte en diepte tweemaal groter is dan de kluit.
  2. Spit de bodem in het gat los, voeg hier wat vruchtbare grond aan toe en zet een laagje water in het gat. Zorg dat je de bodem wel aandrukt, zodat de planten niet wegzakken na het planten.
  3. Probeer eens een of enkele planten uit. Zet ze rechtop in het gat en beoordeel of je ze te hoog, te laag of perfect vindt staan. Nu kun je het gat eventueel nog dieper maken of vullen. In principe staat de plant goed als de bovenkant van de kluit gelijkstaat met de rand van de kuil.
  4. Nu ga je de coniferen daadwerkelijk planten. Het is aan te raden om dit met twee personen te doen. De ene plaatst de conifeer in het gat en houdt deze recht, de ander voegt grond toe en drukt de grond aan. Doe dit niet te stevig, zodat water er doorheen kan. Let er bij het plaatsen van een haag op dat je de coniferen wel in een rechte lijn plant.
  5. Voeg nog wat vruchtbare grond toe langs de stam van de conifeer.

Planten onderhouden

Na het planten kun je de coniferen het beste een jaar met rust laten. Geef in de eerste twee tot drie weken extra water, maar voorkom plasvorming. Na een jaar kun je ervan uitgaan dat de plant sterk genoeg is om gesnoeid te worden.

Planten passen goed in een houten thema. Dus als je een houten vloer of PVC vloer met reliëf van boomnerven wilt kan je hier terecht.

Gerelateerde berichten
Tuin

Kiezen voor kunstgras of echt gras in de tuin?

2 Minuten lezen
Bij het aanleggen van een tuin komt de onvermijdelijke vraag naar voren: kies je voor kunstgras of echt gras? Beide opties hebben…
Tuin

De vele toepassingen van een hekwerk

2 Minuten lezen
Hekwerk, een ogenschijnlijk eenvoudig aspect van ons landschap, heeft in werkelijkheid een rijke geschiedenis en een verscheidenheid aan toepassingen die verder gaan…
Tuin

Een glijbaan kopen voor kinderen van iedere leeftijd

1 Minuten lezen
Wanneer je een glijbaan gaat kopen heb je de keuze uit verschillende afmetingen. Voor de kleinere kinderen kies je een kleiner model…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *