NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Een gezonder en veiliger huis

1 Minuten lezen

Wetenschappers hebben geconstateerd dat je huis een grote invloed heeft op je gezondheid. Je brengt grotendeels van je leven ook thuis door. Het is ontzettend belangrijk dat je huis dus veilig en gezond is. In dit artikel worden een paar handige tips gegeven over hij jij je huis veiliger gezonder kan maken voor jezelf en andere huisgenoten. Elke kamer is anders en voor elke kamer zijn dan ook andere maatregelen toepasbaar. 

Woonkamer

  • Gebruik niet teveel kaarsen of wierook. Dit veroorzaakt namelijk meer luchtvervuiling dan je denkt, vooral als er geen goede ventilatie is. 
  • Dit geldt ook voor een open haard of houtkachel. Deze geven hoge concentratie fijnstof af en blijft lang in de lucht zweven.  
  • Doe je schoenen uit als je het huis binnenkomt. Anders komt er veel vuiligheid van buiten naar binnen. Hierdoor hoef je ook gelijk minder schoon te maken. 

Slaapkamer

  • Bevorder je nachtrust door alle afleidingen te verwijderen uit de slaapkamer. Je telefoon, televisie, tikkende klok enzovoort. Je al hierdoor een betere nachtrust krijgen en goed slapen is noodzakelijk voor een goede gezondheid. 
  • Samen met de woonkamer ben je het meeste aanwezig in de slaapkamer. Een luchtreiniger en luchtbevochtiger is dus een goede investering. 
  • Een ideale temperatuur voor op de slaapkamer is tussen de 15 en 19 graden. Je hoeft je verwarming dus niet aan te zetten op je slaapkamer. Dit bespaart je ook nog eens kosten. 

Keuken

  • Zet tijdens het koken altijd de afzuigkap aan. Maakt niet uit wat je kookt of bakt, alle zorgt voor luchtvervuiling. 
  • Drink zoveel mogelijk kraanwater, gefilterd als het nodig is. Zo voorkom je het gebruik van plastic flessen. 
  • Bewaar groente, fruit niet in plastic. Maak gebruik van herbruikbare opbergbakjes. 

Voor meer handige tips en informatie over wonen ga je naar https://interwonen.nl/. Een goede gezondheid begint bij een veilig en gezond huis. 

Gerelateerde berichten
Interieur

Een duurzame kerst met een houten kerstboom

3 Minuten lezen
Vind je duurzaamheid belangrijk en wens je met kerst dat de wereld een stukje mooier wordt? Ga dan voor een houten kerstboom…
Interieur

Vlamverlichting voor elke gelegenheid

4 Minuten lezen
Vlamverlichting staat prachtig in de kerstboom, maar kan ook op andere manieren leuk toegepast worden. Zo is dit type verlichting niet alleen…
Interieur

Tapijt Schoonmaaktips

1 Minuten lezen
Een mooi Perzisch tapijt kan je interieur compleet maken. Het maakt de vloer gezelliger en voelt ook nog eens lekker aan voor…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *