NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Hulp bij het opruimen van de schuur

2 Minuten lezen
Houten stoelen op veranda

Als er iets is waar we zeker van zijn is het dat rommel demotiverend werkt. Heb je opzich wel zin om de tuin een grote make over te geven maar is de schuur een grote rotzooi? Dan zal dit er hoogstwaarschijnlijk voor zorgen dat je minder snel aan de slag zult gaan.

Rommel in je huis of je schuur zorgt er namelijk voor dat je het ook in je hoofd minder goed op een rijtje zult hebben en dit is er zonde. Ruim die overvolle schuur daarom eens lekker op en creëer zo ook meteen wat meer rust in je hoofd. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Geen probleem. In dit artikel geven we je namelijk enkele belangrijke tips voor het opruimen en opnieuw ordenen van je schuur. 

Creëer overzicht

Loop eens naar achteren in je tuin en bekijk hoe je ervoor kunt zorgen dat je wat meer overzicht in je schuur kunt creëren. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er genoeg opberg plekken zijn waar je rondslingerende spullen in kunt doen en zet wat hogere kasten neer waar je gereedschap in kunt doen zoals je grasmaaier.

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om planken aan de muren te bevestigen waar je bijvoorbeeld grotere apparaten op kunt zetten die je nodig hebt wanneer je gaat klussen. Nu je deze opbergplekken hebt gecreëerd zal de ruimte er meteen al een stuk overzichtelijker uitzien en dat geeft gegarandeerd een erg fijn gevoel. 

Gooi spullen weg

Wanneer je de schuur gaat opruimen zullen er gegarandeerd spullen tevoorschijn komen die je eigenlijk niet of nauwelijks meer gebruikt. Of het is zelfs zo erg dat je het bestaan van deze spullen was vergeten. Als dit het geval is dan is het belangrijk om deze spullen ook meteen weg te doen. Overbodige spullen zorgen er namelijk voor dat een ruimte er rommelig uit komt te zien en dit is nou net wat we niet willen. Als je dan toch bezig bent, doe gelijk een heel rondje in het huis en doe alle spullen weg met behulp van een woningontruiming.

Bedenk bij het volstoppen van de dozen meteen of de spullen nog een tweede leven verdienen of niet. De dozen met spullen die nog in een goed of redelijk goede staat verkeren kun je dan brengen naar een tweedehandswinkel of naar vrienden. Dit is beter voor het milieu en je maakt zo iemand anders enorm blij!

Plan een grote schoonmaak

Nu je schuur leeg is en je alle spullen hebt opgeborgen is het tijd voor de grote schoonmaak. Trek een bezem uit de kast en maak een sopje met warm water en allesreiniger en maak de gehele schuur mooi en glanzend schoon. Dit is meteen de perfecte gelegenheid om de muren eventueel een nieuw likje verf te geven. Hierdoor zal de gehele schuur enorm opfleuren en hier word je zelf waarschijnlijk ook erg blij door. 

Maak gebruik van labels

Omdat je niet dagelijks in de schuur hoeft te zijn kan het zo zijn dat je na loop der tijd vergeet waar je bepaalde spullen hebt opgeborgen. Om dit te voorkomen kan het handig zijn om kasten en kisten labels te geven. Op deze manier weten jij, je partner en kinderen waar ze spullen kunnen vinden en terug moeten leggen en zo voorkom je dat je over een aantal weken opnieuw de schuur moet opruimen.

Gerelateerde berichten
Klussen

Efficiënt afvoeren van bouwafval in een container tijdens een verbouwing: zo doe je dat

2 Minuten lezen
Een verbouwingsproject kan een opwindende, maar ook stressvolle tijd zijn. Een van de grootste uitdagingen waarmee veel mensen worden geconfronteerd tijdens het…
Klussen

Efficiënt afvoeren van bouwafval in een container tijdens een verbouwing: zo doe je dat

2 Minuten lezen
Een verbouwingsproject kan een opwindende, maar ook stressvolle tijd zijn. Een van de grootste uitdagingen waarmee veel mensen worden geconfronteerd tijdens het…
Klussen

Bakstenen of betonblokken? Welke is de beste keuze voor jouw project?

2 Minuten lezen
Als je van plan bent om een bouwproject te starten, is het belangrijk om de juiste materialen te kiezen. Een van de…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *