NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

De voor en nadelen van een pelletkachel

2 Minuten lezen
Verbranding - Rook

In de winter heb je meer behoefte aan verwarmen en verkoelen in de zomer. Ik heb een nieuwe optie voor je die je huis heel duurzaam en gemakkelijk kan verwarmen. Heb je ooit eens gehoord over een pelletkachel? Nee? Dan zou ik beginnen met kennis te maken met de voordelen van een pelletkachel!

Voordelen van een pelletkachel

Een van de allergrootste voordelen van pelletkachels is het feit dat een pelletkachel enorm makkelijk is. Een pelletkachel kan je vooraf instellen zodat hij automatisch aan en uitgaat op de gewenste tijd. Tevens kan je ook instellen welke temperatuur je wilt hebben. Pelletkachels zijn trouwens ook nog eens enorm efficiƫnt door de schone verbranding van de duurzame houtpellets.Houtpellets zijn duur omdat ze naast hout ook bestaan uit restjes van oud hout. Zo wordt er geen hout weggegooid en alles zoveel mogelijk gebruikt. Houtpellets bevatten een laag vochtgehalte waardoor ze sneller vlam vatten in de kachel. Pelletkachels kan je gemakkelijk schoonmaken en onderhouden. Ondanks alles wat er binnen een pelletkachel gebeurd komt er geen brandgeur of rook vrij uit de pelletkachel. Pelletkachels zijn ook nog eens een van de goedkoopste kachel opties omdat de houtpellets een hoog rendement bevatten. De houtpellets worden dus zo optimaal mogelijk verbruikt door de pelletkachel. Hierdoor heb je minder houtpellets nodig en hoef je minder vaak de houtpellets bij te vullen dan dat je met bijvoorbeeld massief hout zou moeten doen.

En wat zijn dan de nadelen?

De verbranding van de houtpellets moet ergens heen gaan natuurlijk. Hiervoor heb je een rookkanaal nodig die de afvoergassen het huis uit begeleid. Als je nog geen rookkanaal hebt zal je er eentje aan moeten laten leggen. Naast de vraag naar een rookkanaal, heb je ook stroom nodig. Je pelletkachel moet aangesloten zijn aan een stopcontact. Dit is nodig omdat de pelletkachel gebruikt maakt van een elektrisch verwarmingselement en een ventilator die stroom nodig hebben. Tot slot is een bijkomend nadeel dat je houtpellets in voorraad moet hebben om de kachel bij te kunnen vullen. Dit kost natuurlijk ruimte maar eerlijk is eerlijk. Dit nadeel heeft eigenlijk niet zoveel te maken met de pelletkachel zelf. Een pelletkachel heeft gewoon meer voordelen dan nadelen. 

Welke afweging maak ik?

Een pelletkachel heeft dus een hoop voordelen. Onder andere het feit dat een pelletkachel automatisch werkt, duurzaam en goedkoop is. Een nadeel van een pelletkachel kan de locatie zijn. de locatie waar je een pelletkachel kwijt wilt moet voorzien zijn van een rookkanaal en een stopcontact in de buurt. Echter als we een afweging moeten maken kunnen we concluderen dat een pelletkachel meer voordelen dan nadelen oplevert!

Gerelateerde berichten
Energie

Minder vervuiling met autorijden

2 Minuten lezen
Autorijden wordt over het algemeen wereldwijd veel gedaan en alhoewel het in elk land wel verschilt, is dit nog steeds wel het…
Energie

Energie vergelijken: het wordt steeds gemakkelijker

2 Minuten lezen
In het verleden was energie vergelijken lastig. U moest zelf bij elke energieleverancier kijken wat de laagste tarieven voor uw woning waren….
Energie

Hoe onderzoek je de markt voor Providers

1 Minuten lezen
Ben u opzoek naar een voordelig internetpakket? Providers is de voordelige onlinepartner, waar je de beste deals voor je huis kan opzoeken….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *